En av de mest spennende bodene under Matdager i Stjørdal, var standen til Lise Løseth og mannen Paolo Diletto. Der solgte de lekre delikatesser medbragt fra Calabria i Italia, hvor paret blant annet produserer sin egen høyt premierte olivenolje.

– Du kan trygt si at vi nyter det beste av begge verdener, smiler Lise, mens kundene danner kø ved standen i gata på Stjørdal.

Saken fortsetter under lydklippet

Gold of Italy

For noen år siden dannet paret selskapet Gold of Italy med det mål for øye - og gane - å produsere det beste av rene og tradisjonelle produkter fra Calabria.

– Jeg vil si at vi har lyktes godt med det, sier Lise og forteller at en av deres oljer vant sølvprisen i den prestisjetunge internasjonale olivenoljekonkurransen DOMINA i 2016.

– I tillegg selger vi smakssatte oljer og også krydder som høstes i området. Blant annet lakris som vokser vilt, nesten som løvetann, i vår region.

Det gode liv

Lise forteller at paret tilbringer vinterhalvåret middelalderbyen Scala Coeli.

– Vi bor i byen, men hver morgen fra midten av oktober, drar vi ut i olivenlunden og arbeider der. Fruktene fra de gamle trærne blir høstet og deretter presset i byen, før oljen tappes på flasker som blant annet selges i Norge.

– Vi annonserer ikke, men vi har ofte besøk av nordmenn som bor hos oss og som hjelper til med å høste oliven og annet arbeid i lunden. De blir rett og slett en del av familien når de er her, sier Lise, mens beholdningen av oljer og krydder sakte men sikkert tømmes av kunder som har fått smake på det gode liv.