Ung Blues in Hell handler om å få ungdommen på banen for å sikre at Blues in Hell fortsetter som nisjefestival.

– Det skal handle om talentutvikling, både musikalsk og administrativt, sier sjefen sjøl, Kjell Ing eBrovoll.

– Mange hos oss, som ved de fleste andre festivaler av denne typen, begynner å dra på årene og vi må sikre etterveksten. Silje Sagmyr Wærness har meldt seg frivillig til å ta over Brovolls jobb i framtiden.

– Blues in Hell er råkult og jeg har virkelig lyst å finne min plass i dette maskineriet, sier Sagmyr Wærness.

Saken fortsetter under lydklippet

Lærerikt

Silje Sagmyr Wærness har nettopp avsluttet et år med kulturprosjektledelse ved høyskolen på Lillehammer.

– Jeg har lært mye, men Kjell Inge har sikkert enda mye mer å lære meg, sier hun.

– Jeg måtte skape min egen arbeidsplass og det må Silje også gjøre, men vi skal hjelpe henne igang. Det er viktig at Ung Blues må drives av ungdommen selv, sier Brovoll som først og fremst har lyst å gi ungdommen et tilholdssted.

– Vi ønsker å få ungdommen til å bli opptatt av samspill, få tilbake kjellerbandet. Men målet er også å få noen til å bli interesserte i den administrative siden av saken og her kommer blant annet Silje inn.

Konsert: Tora Dahle Aagård fikk selskap av Kjell Inge Brovoll da hun holdt en minikonsert under pressekonferansen som lanserte Ung Blues in Hell. Foto: Anne Gundersen

Gjennomsnittspublikummer

For en tid tilbake gjorde Blues in Hell en brukerundersøkelse og denne viste at gjennomsnittspublikummeren på festivalen er mann fra Trondheim på 51 år.

– Det er ingen ting galt med voksne menn, men vi ønsker oss at gjennomsnittsalderen går ned og derfor tar vi konkrete grep i den retning, sier Brovoll og forteller at det skal deles ut gratisbilletter og også sterkt reduserte festivalpass.

– Passene er en del av samarbeidet vi har med Sparebank1 og deres ungdomssatsing. Dersom vi får 100 personer under 30 år på neste festival, er vi kjempefornøyde.

Første sjanse

Blusemusiker Tora Dahle Aagård og bandet fikk sin første store sjanse på Blues in Hell.

– Det betød utrolig mye for oss å få muligheten til å stå på en scene som det vi opplevde på festivalen og det er vi evig takknemlige for, sier Tora og oppfordrer unge band til å stå på og benytte seg av muligheter som det etablerte festivaler byr på.