Den Norske Turistforening, DNT, feirer 150 år i år, og sommersesongen er igang i fjellet. Ekspedisjonen "Norge på tvers" som går fra fjorden ved Stjørdal til svenskegrensa ved Sylan har blitt en populær tur, og langs denne ruta ligger Prestøyhytta.

I løpet av vinteren har hytta fått et betraktelig løft. Med nytt inngangsparti og påbygg med ekstra sengeplasser og tørkerom er det nå mulighet for å ta imot flere gjester enn før. Og hytta er godt besøkt. 7-800 stikker innom årlig, enten på ski eller til fots. Per Morten Storhaug er ansvarlig for å fylle på med mat og ved og se til at alt er i orden oppe på hytta sesongen igjennom, og han er fornøyd med arbeidsinnsatsen som er lagt ned på Prestøyhytta i vinter.

Hytta er selvbetjent turistforeningshytte med matlager og om lag 25 sengeplasser, og skal du overnatte trenger du ikke å pakke så mye mer enn en lakenpose. Men selvbetjente hytter må man ha nøkkel for å få tilgang til, og denne kan man låne mot et depositum dersom man er medlem i DNT.

"Med klopper på myrene fra parkeringsplassen på Vekta er det en 6 km fin tur opp til hytta, og det kan være et passe mål for barnefamilier eller folk som ikke nødvendigvis er topptrente. Den aller siste kneika opp til hytta er bratt, men når man vel er oppe åpner det seg og utsikten er flott," sier Per Morten Storhaug.