Snart er det igjen klart for Carl Halck, musikalen som tar for seg godseieren til Karlslyst gårds fall. Stykket, som settes opp på nettopp Karlslyst gård, har på få år blitt et anerkjent bidrag til spel-sommeren i Trøndelag. I år er det imidlertid forandringer i vente for det trofaste publikumet. Ny regissør er Arnulf Haga og i Torstein Fosmo tar over tittelrollen som Carl Halck.

Saken fortsetter under lydklippet

Nytt fokus

– Vi er så heldige å ha fått med oss Arnulf Haga på laget og han har naturligvis nye tanker når det gjelder fokuset for historien, sier Fosmo og forteller at Haga lar handlingen dreie seg mer rundt Halck enn hva den har gjort tidligere.

– Han mener at historien om Carl Halck har alle ingredienser som skal til for å skape en klassisk tragedie, så dette blir nok en mørkere utgave av stykket enn hva publikum er vant med, mener han.

Ny Roten

Pål Andre´ Weisethaune har overtatt Fosmos rolle som gårdsgutten Ramus Roten.

– Vi er utrolig fornøyde med at vi har fått med oss Pål Andre´. Han er svært talentfull og det står i statuttene våre at vi skal ha med oss så mange hommelvikinger som mulig, forteller han. I tillegg fortsetter Sigrid Vetlesteter Bøe som Halcks forsmådde frue.

Stedatter

Også rollen som Carl Halcks stedatter er nybesatt i år.

– Mildred Marita Ramberg Røthe går inn i den rollen og det blir et flott tilskudd, sier Fosmo som lover den samme høye kvaliteten i år som tidligere, selv om narrativet er noe forandret.