Brukere med nasjonalt lånekort får gjennom appen tilgang til Trøndelags felles digitale boksamling med tusenvis av e-bøker og e-lydbøker.

- BookBites er enkel å bruke og vil gi et solid løft i brukeropplevelsen. Appen kan lastes ned til mobil og nettbrett, skriver fylkesbiblioteket i ei pressemelding.

Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner til ekstra innkjøp av e-bøker og e-lydbøker til folkebibliotek. Trøndelag får 1 748 000 kroner av disse midlene. Dermed vil tilbudet utvides slik at flest mulig kan få glede av BookBites ved lansering.

Behovet for digitale bibliotektjenester har økt voldsomt, og en rekke andre tiltak er iverksatt.

• Digitale tilganger til kilder er utvidet • Midler til digital litteraturformidling i folkebibliotekene • Digitalt lån av film i bibliotekene • Digitalt nasjonalt lånekort

NY BOK-APP: BookBites brukes til å låne e-bøker og lydbøker gratis fra biblioteket. Foto: BookBites

Om BookBites

BookBites brukes til å låne e-bøker og lydbøker gratis fra biblioteket. Appen er laget for å gi gode lese- og lytteopplevelser og brukes fra før av bibliotekene i seks andre fylker. BookBites leveres av Biblioteksentralen SA.

Det første brukeren møter i appen er bokhyller med forslag til bøker som kan leses eller lyttes til. Det er bibliotekene selv som lager bokhyllene. Man kan også søke etter bøker via søke-ikonet. Under hver bok ser man hvor lang tid det vil ta å lese den. Slik blir det enklere å velge en bok som passer brukeren – akkurat nå.

Les mer om BookBites her

NY BOK-APP: Appen kan lastes ned til mobil og nettbrett. Foto: BookBites