UREIST Ute på blomsterenga i hotellets uteområde står det nå fem bikuber utstasjonerte, og 200.000 bier er i sving for å lage ikke kortreist, men ureist honning til hotellets gjester.

Hans Ivar Stene har levert honning til hotellet tidligere, og da daglig leder ved gjestegården, Arild Øien, fikk en ide om å sette opp bikuber like ved hotellet tok det ikke lang tid før biene var på plass.

ARBEIDERE Dette er arbeidsbier. De er ute i nærområdet og sanker nektar fra blomster, og kommer tilbake til kuben til kvelds. Og så bærer det ut igjen neste morgen.

"Litt sånn som oss," sier Arild Øien.

MER ENN NOK I én bikube kan det bli mellom fem og hundre kilo honning i løpet av en sommer, og med fem bikuber kan det potensielt bli en hel del honning. Noe finner veien til hotellkjøkkenet og frokostbuffeten utover høsten og vintereren, og kanskje vil det også bli mulig å få kjøpe med seg et lite glass med Selbuhonning som suvenir fra oppholdet etter hvert.