– Vi har allerede sluppet noe av programmet på artut.no, og det er både konserter, foredrag og aktiviteter. For eksempel har biblioteket malerkurs for barn, og Janitsjaren skal ha konsert på Domus kjøpesenter, sier kulturkonsulent i Røros kommune, Ane Linn Haagaas. I anledning at Storstuggu stenges under NATO-øvelsen Trident Juncture i høst, vil det bli arrangert en ukes lang kulturfest på Røros. Der kan alle, både små og store aktører, melde seg på med et arrangement eller en aktivitet.

– Har du noe som kan arrangeres, som er åpent for publikum, si fra til oss, så får du publisert det under Artut-fanen, sier Haagaas.

– Det kan være hva som helst, pop-up dikt, spontankonserter... Egentlig er det bare fantastien som setter grenser.

Festen starter mandag 22. oktober, og fristen for å melde inn et arrangement går allerede ut i dag, torsdag 20. september.

– Grunnen til det er at vi skal publisere dette. Vi lager et samlet program, som vi slipper 1. oktober, forklarer Haagaas.

Skulle man allikevel komme på noe etter fristen, så er det mulig å få det med.

– Fristen gjelder trykksaker. Programmet vil for eksempel publiseres i avis, men vi har jo andre kanaler som er digitale og der er ikke fristen så streng. På hjemmesiden vår vil vi publisere fortløpende, sier hun og legger til:

– Men aller helst vil vi ha det med i trykksakene, slik at vi får et komplett program så tidlig som mulig og da er fristen i dag.