På et foredrag hos Litteraturhus holdt tidligere Afrika-korrespondent Tomm Kristiansen et foredrag om norske mediers forhold til kontinentet Afrika. Kristiansen er svært kritiske til at norske redaktører og vaktsjefer som ikke prioriterer et av verdens største kontinent.

Falskt bilde. Han mener vi lager et falskt bilde av Afrika. – Aldri har kontinentet hatt det så bra som nå, aldri har så mange under 5 år vokst opp som nå, Covid tok ikke knekken på Afrika, selv om vi ikke sendte vaksinene de trengte, 7 av 10 kvinne går nå på skole, sier Kristiansen Han sier videre at skjer det noe negativt så skriver norske medier om det.

– Det er USA først, så er det Ukraina, så er det USA. Medienes verdensbilde ligner ikke en globus, mener forfatteren.

Hør hele intervjuet fra Nea Radio her.

Hard kritikk Kristiansen sier at siden vi ikke vet vet noe om Afrika, så er vi ikke interessert. Blant annet mene han at svært får vet om korrupsjonsskandalen som hviler på skuldrene til tidligere president Zuma, som nå er husarrest.

– Nå pågår det en forferdelig krig i Tigray, men det er noen vaktsjefer som ikke interessert og man må hver eneste dag mot vaktsjefers uopplyste sinn med nyheter som er helt vitale, men som de ikke interesserer seg for.

Vår tids Alexandria – Da universitetet Cape Town i brant, med arkiver fra frigjøringsbevegelsen, 100 år gamle filmer og så videre. Da måtte jeg kjempe mot saken om 40 mennesker som hadde vært på ulovlig fest. Det er alltid noe som er viktigere.