Det skulle jo egentlig vært en "vanlig" festival, med fire tusen publikummere som i to kvelder hadde hørt på god musikk, møtt gamle kjent og levd livet.

Covid 19 satte en effektiv stopper for det i fjor og hadde nok lyst til å sabotere Tydalsfestival'n også i 2021.

Ann og Frida

Men Kulturstiftelsen Sylan & Sånn, som eier Tydalsfestival'n, ville det annerledes. Daglig leder Ann-Louise Waagan og markeds- og kommuniksjonsansvarlig Frida Hilmo Øverås har jobbet knallhardt de siste ukene med ett klart mål: Dette skal vi greie, sjøl om det blir en annerledes festival enn det vi har hatt de siste åra.

Og - Ann og Frida bestod eksamen!

Sammen med et stort antall dyktige og engasjerte frivillige sørget de for å komme i mål med en tre-dagers Tydalsfestival i helt ny drakt.

Halvdan uten Selbuvotta

En lun og humørfyllt Halvdan Sivertsen Foto: Andreas Reitan

Halvdan Sivertsen hadde nok den største utfordringa da han startet Tydalsfestivalens siste konsertdag søndag ettermiddag. Med trøndersk pissregn og nordvest i fleisen fikk rundt 400 (de fleste godt kledde) publikummere et møte med en Halvdan i godlune, godt backet av sitt faste, solide band. Spesielt kaldt for gitarister uten Selbuvotta.

Få, om noen, norske artister har publikum så til de grader i sin hule hånd som 71-årige Halvdan Sivertsen. Gamle og nye låter innpakket i Sivertsens sedvanlige lune humor sørget for at en våt og kald konsertopplevelse fikk et par ekstra varme terningkast.

Halvdan Sivertsen spilte på Tydalsfestival'n sist for ni år siden (2012), og nå forventer han nytt engasjement igjen om ni år (!) - om både æ og dokker leve, som han sa det.

Ein koseleg telemarking med "skjemt i blikket" Foto: Andreas Reitan

Rocka Nordstoga fikk fram blå himmel

Odd Nordstoga var siste artist under årets utgave av Tydalsfestival'n.

Litt heldigere med været enn kollega Sivertsen, men fortsatt mye å jobbe med for å varme et sittende publikum.

Første gang Nordstoga spilte på Stugguvollmoen hoppet han ned fra scena og fikk med seg publikum på en fantastisk bølge av gris og kråker rundt "gruva", og i et fantastisk sommervær.

Denne gang var været helt annerledes, og både han og bandet ble stående på scena, men du verden for en musikk gjengen leverte!

Verdens beste jobb!

Tydalsfestivalens daglige leder Ann Waagan var godt fornøyd med festivalhelga. - Det er så godt å se folk smile igjen!

Til tross for røde tall, noe hun var klar over på forhånd, så var hun strålende fornøyd. Årets festival ble "annerledesfestivalen." Det ble økte utgifter blant annet på grunn av smittevernhensyn, men hun håper å få kompensert noe av det.

Ingen festival uten frivillige

Ann kan ikke få fullrost de frivillige. - Det var sånn god stemning; hele tida! I tillegg ble konseptet med lokalmat populært og verdt å ta med videre. - Men i dag skulle vi vel hatt varm mat, avslutter "festivaldirektøren."

En fornøyd Ann Waagan etter endt festivalhelg Foto: Andreas Reitan