Hyllesten til Sjømannskirken kommer fra hjertet fra brødrene som med låta Heim et annet sted på jord, spiller inn plate sammen for første gang.

– Sjømannskirken har jo tradisjonelt vært sjøfolks trygge havn, sier Thomas Brøndbo.

– Nå vet vi at stadig flere finner veien dit når de oppholder seg utenlands, sier han og nevner studenter og folk som ellers er bosatte i utlandet som eksempel.

– Det er noe med å kunne komme et sted, få kaffe og vafler, og ikke minst en god prat når en trenger det, smiler han.

Saken fortsetter under lydklippet

Hjerterom

Thomas har selv besøkt Sjømannskirken.

– Det var i Torrevieja og egentlig var jeg bare innom for å sjekke hvordan det var. Jeg banket på døra, de visste ikke hvem jeg var og jeg fikk en veldig trivelig stund der. Jeg skjønner godt at det kan føles både trygt og godt å komme dit, uansett hvorfor man velger å ta turen innom.

Uavkortet

Den 17. november tar brødrene Brøndbo turen til London for å spille nettopp i Sjømannskirken.

– Inntektene fra konserten går uavkortet til inntekt for arbeidet Sjømannskirken gjør. De har tatt veldig godt imot oss og denne sangen, og vi setter stor pris på å bli inviterte. Heldigvis passet tidspunktet, noe som skal godt gjøres for oss som begge har en travel hverdag, sier Thomas.

Juleturne

Om ikke lenge legger Thomas ut på juleturné for første gang.

– Det er veldig spennende. Jeg skal spille i kirker rundt omkring og kirkerommet er en fantastisk arena. Publikum er gjerne ekstra lydhøre i en kirke og selve kirkerommet er perfekt for å formidle både musikk og tale, så dette er noe jeg gleder meg veldig til, avslutter Thomas Brøndbo, som kommer til Stjørdal Kirke i Kimen Kulturhus den 4. desember.