Det svenske punkrock-bandet Charta 77 feirer 40 år i år, og lørdag kveld spiller de nok en konsert i Trondheim. Ifølge Adresseavisen har de spilt her over 25 ganger.

Felles punk-turné

Det er ikke lenge siden svenskene besøkte byen sist, da hadde de dobbelkonsert på Moskus Bar. En konsert som hadde blitt utsatt flere ganger på grunn av korona.

– Det er folk blant publikum som sier de har vært på konserter med oss over femten ganger, og som mener dette er den beste konserten vi har gjort, sa vokalist Per Granberg etter konserten.

Denne helgen blir det konsert i Verkstedhallen på Svartlamoen, og Trondheims-bandet Anti-Lam Front er oppvarming.

Bandet startet i 1983 i den svenske byen Köping, og i dag består de av Per Granberg (vokal og gitar), Teijo Granberg (trommer), Erik Ullvin (keyboard), Janne Olsson (gitar) og Stefan ¨Mongo" Enger (bass).

Det er et veldig poplulært live-band, og det er høy allsangfaktor på konsertene. Spesielt når de setter i gang med «Lilla björn och lilla tiger» og «Herrarna i Sandlådan» fra albumet «Tecken i tiden». Som var albumet de slo igjennom med for fullt.

Det er også noe nytt på gang, ifølge bandet. En del ble nemlig satt på vent under koronatiden.

40-årsfeiringen har de planer om å ta sammen med et annet svensk punkband, som også fyller 40 i år, nemlig Köttgrottorna. Tre av medlemmene i Charta er også med her, og dermed er det duket for en felles turné.

Hør intervjuet med vokalist Per Granberg etter konserten på Moskus i mai 2022: