Jazzvokalist Heidi Skjerve og pianist Daniel Formo har delt solskinnsdager og regnfulle dager, klesvask, oppussingsprosjekter og barneoppdragelse i mange år, men dette er første gang de har spilt inn plate sammen.

Med pandemien som bakteppe, hvor mennesker har kjent på savnet etter andre mennesker, og musikere har fått kjenne på savnet etter å spille sammen, utvidet de kohorten med et knippe toppmusikere et par dager i Øra studio i Trondheim og spilte inn noen av tidenes vakreste kjærlighetssanger. Sammen skaper de øyeblikks-kunst, med låter fra jazzens «standard»-repertoar som rammeverk og formspråk, med en leken rytmisk og improvisatorisk tilnærming til melodiene, sterke forførende harmonier og egne arrangementer med et nikk til klassiske jazzinnspillinger.

Heidi Skjerve

Heidi Skjerve har gitt ut flere kritikerroste album, både med egne låter og med lokale folketoner, i samspill med blant annet John Pål Inderberg og Vigleik Storaas. Hun medvirker også på albumet «Snirkelsongar» med Sondre Ferstad som nylig utkom på Øra Fonogram. Hun synger videre i det eksperimenterende vokalensemblet Trondheim Voices som har gjort varierte bestillingsverker av norske samtidskomponister og turnert i Norge og Europa.

Daniel Formo

Daniel Formo spiller hammondorgel i Ola Kvernbergs «Steamdome» samt i klassiske jazztrioer som Solid!, Nypan trio og den innovative kunstpop-trioen Kobert. Han har også gitt ut en rekke soloalbum hvor han utforsker hammondorgelets brede palett under samlebetegnelsen «Hammond Dialogues» og i bandet Formo Tre & Metall. Han har en doktorgrad i kunstnerisk utviklingsarbeid ved NTNU med tittelen «The Orchestra of Speech».

Sju toppmusikere sammen

På "I’m Glad There Is You" kan du høre

Heidi Skjerve – vokal Daniel Formo – piano Bjørn Marius Hegge – bass Håkon Mjåset Johansen – trommer Klaus Ellerhusen Holm – klarinetter, altsaksofon Mona Krogstad – tenorsaksofon Marthe Belsvik Stavrum – fløyte

Albumet ble spilt inn i Øra studio i august 2021, med Jo Ranheim som ansvarlig for innspilling og mix og med Karl Klaseie som ansvarlig for mastering. Innspillinga er støttet av Trondheim Kommune, Creos vederlagsfond og Norsk Jazzforum.

Avlyst slippkonsert

Og så var det denne koronaen, da! Mandagens slippkonsert som skulle vært på Dokkhuset ble dessverre avlyst......