- Navnet er åpent for tolking, men i Hommelvika blir ‘tatt-a-te-tu’ brukt om at man tar noe gammelt og gjør det om til noe nytt. For eksempel kan ei finskjorte som har blitt for liten fint brukes som kopptu, sier regissør Torstein Fosmo. Det kan også høres ut som ei skikkelig trompetfanfare, så kanskje er det noe der også, legger han til. Navnet er derfor aktuelt i forbindelse med at Hommelvikrevyen høsten 2021 fikk en ny start ved å bli et selvstendig revylag, med et eget styre og ansvar for produksjon av god lokalrevy. Årets utgave inneholder alt fra små og store saker lokalt - deriblant Moan-saken og nye E6, men revyen vil også ha et skråblikk på aktuelle saker både nasjonalt og internasjonalt. - En revy skal speile sin samtid,

På revyscenen vil publikum få møte en del kjente revyfjes i Vika, både veteraner og de senere årene etablerte medlemmer av ensemblet, sammen med noen debutanter i Hommelvikrevy-sammenheng. For eksempel gjør veteran Trond Sivertsen et aldri så lite comeback, sju år etter forrige gang han var på scenen med Hommelvikrevyen. Blant debutantene Renate Engesbak Aasarød er for mange kjent fra Saksvikrevyen, men debuterer i år på scenen i Hommelvikrevyen. - Jeg har blitt godt tatt imot, og gleder meg veldig til å stå på scenen sammen med den flotte gjengen i Hommelvikrevyen, forteller Engesbakk Aasarød. Sammen med henne debuterer også Randi Hammer Fosmo, som nå tar steget fram fra inspisientpodiet til revyscenen.

Koronapandemien har satt sitt preg på prosessen, og vil også være en del av aktørene og apparatets forberedelser fram mot premiere. Revyen vil gjennomføres etter de smittevernreglene for arrangement som gjelder på tidspunktet, blant annet med avstand mellom billettkjøpskohortene og kontroll på smittevernet før, under og etter forestillingen. - Publikum skal føle seg trygge når de kommer på forestilling med Hommelvikrevyen, sier leder for revylaget, Jan-Eirik Eggen.