Og det er ingen grunn til å vente å se om været blir bra, her er det tre forestillinger som folk virkelig bør få med seg. Folk kan forvente masse god musikk og strålende skuespillerprestasjoner sier Svein Hilmo før han løper opp på scenen.

Handlinga er lagt til en gård i Tydal. Bestefaren forteller barnebarna et mystisk sagn om ei høne som verper et gullegg hvert tiende år. Det de ikke vet er at noen skumle skurker fra byen er ute etter gullegget.

Nesten hele Græslia er med på stykket, enten på scenen eller andre oppgaver som også må utføres for at det skal bli mulig. Ola Morten Græsli har sammen med Malin Græsli og Svein Hilmo vært med på å skrevet om en del av teksten til årets "Jakten på gullegget."

– Vi har gjort det om en del, flyttet scenen så det blir nok en helt annen opplevelse, enda mer galskap og mye mer artig for både voksne og barn sier Ola Morten Græsli.

Høna er med på scenen. Foto: Synne Dyrhaug

Per Arne Græsli og Kjell Olav Græsli skrev originalmanuset tilbake for tre år siden da stykket for første gang ble satt opp.

Han forteller også at forestillingen passer til alle, både voksne og barn og det ryktes om flere overraskelser under veis i stykket.

Godt billettsalg

Forhåndssalget av billetter har åpna. Det skjer på Hoopla.no, og det blir tre forestillinger: 15., 16. og 22. juni. Det er begrenset antall plasser og det er nummererte plasser, så her gjelder det å være ute i god tid for å sikre de beste plassene. Premiere kvelden er det allerede solgt bra med billetter.

Slåttkaranj på gården. Foto: Synne Dyrhaug