Framover Fremad skulle i utgangspunktet presenteres for publikum i høst, men endte opp med å bli flyttet til over nyttår. Derfor er det en stund siden de første forberedelsene til revyen fant sted. Likevel, er det de siste månedene at majoriteten av de mange forberedelsen har blitt gjort. På premieren lørdag kunne regissør Finn O. Fossmo, revysjef Per Einar Sæther og resten av ungdomslaget høste fruktene av det solide arbeidet som har blitt gjort.

Skuffet ikke

Det har blitt tre år siden forrige gang UL Fremad arrangerte revy på Neatun, men lørdag kunne publikum nok en gang la seg underholde i samfunnshuset. Det sultefora publikum fylte langt på veg salen, og dro ikke skuffa derfra. Publikum behøvde riktignok litt tid til å varme opp lattermusklene, men etter tilstrekkelig oppvarming fikk ikke lattermusklene mye hvile. Det var tydelig at ungdomslaget sparte litt på kruttet. Første tredel var noe varierende, men deretter ble det riktig så morsomt å være tilskuer på Neatun. Magnus Stokke som øst-europeisk eventyrforteller satte fyr på publikum, og deretter kom de gode nummerene på rad og rekke.

Allsidig

Revyen favner bredt. Her finnes både smale og lokale referanser, så vel som tematikk utenforstående vil dra kjensel på. På lokalt plan får vi innsyn i virksomheten til Ole's båt og motor, og et innblikk i det politiske klimaet i Tydal. På nasjonalt plan tar ungdomslaget statsministerens ønske om høyere fruktbarhet fra ord til handling. Orkesteret akkompagnerer de 17 sceneaktørene på en god og naturlig måte, og leverer midtvegs en imponerende ny tolkning av Freddy Kalas' Pinne for landet. Sceneshowet forøvrig er det lite å utsette på, med unntak av at det tidvis var noe vanskelig å høre hva aktørene sang.

Sparker litt i alle retninger

Marit Kjøsnes Renå lovet i forkant av revyen at ungdomslaget skulle sparke litt i alle retninger. Det gjorde UL Fremad, uten at de på noen måte gikk over streken. Ordfører Ole Bjarne Østby, en danseglad Bjørn Fagervold og den etterhvert så famøse "Morsethunden" er blant skikkelsene vi treffer. Ikke helt ufortjent blir også i overkant "snapchat-glade turgåere" herjet litt med.

Avsluttet med et smell

Revyens beste nummer ble spart til siste slutt. Da inntar en rekke lokale profiler danseparketten i kjent format fra TV-serien "Skal vi danse". Da bedømte en bunnsolid jury med lokal forankring noen heller tvilsomme danseopptredener fra kjente fjes. Håvard Lien skilte seg ut som en av revyens aller beste aktører, og leverte i dansekonkurransen til seks på terningen som programleder Katrine Moholt.

Alt i alt en meget solid revy fra det ledende ungdomslaget i dalføret.