Tirsdag var det premiere på Trondheim Symfoniorkester og Operas oppsetning Orfeus og Evrydike og premieren, den var lagt til Kimen kulturhus i Stjørdal. Det var en fornøyd operasjef, Randi Stene, som kunne puste lettet ut etter forestillingen som gikk for en utsolgt storsal.

– Vi investerer mye, både av tid og penger, når vi setter opp en forestilling, så det er selvsagt en lettelse når alt går bra.

Saken fortsetter under lydklippet

Dramatisk

Orfeus og Evrydike tar utgangspunkt i gresk mytologi, og denne versjonen ble skrevet i 1762 av Christoph Willibald Gluck. Vi møter Orfeus som drar ned i dødsriket for å hente tilbake sin elskede Evrydike. Takket være hans vakre røst, lar de som råder der seg bevege til en slik grad at han lykkes i oppdraget. Den enkle scenografien ble en flott ramme rundt den dramatiske historien og solister og kor kom godt til sin rett.

– Scenografien er enkel, mye på grunn av at vi skal kunne ta med oss oppsetningen på turne´, sier Stene.

– I tillegg er det nok en trend dette med enklere kulisser. Vi har kommet litt bort fra at det skal være mye fiksfakseri på scenen og det setter jeg personlig pris på.

Lykkelig slutt: Selv om det ikke er uten dramatikk, klarer klarer Orfeus (Morten Grove Frandsen) å redde Evrydike (Klara Ek) fra dødsriket. Foto: Anne Gundersen

Valkyrien

Operaen har vært en del av TSO de senere årene.

– Dette med opera i Trondheim tok litt tid å etablere, forteller Stene.

– Men nå er det en del av symfoniorkesteret og noe det satses på. Hun forteller at neste år står Wagners Valkyrien på programmet.

– Dette er en virkelig storsatsning og noe vi ser veldig fram til. Her får vi virkelig vise hva vi er gode for, avslutter Randi Stene.

Den siste forestillingen med Orfeus og Evrydike går i Kimen onsdag kveld.