Tirsdag kveld er det, ikke bare en, men to konserter med Chris Medina i Røros kirke. Med seg har han Bergstadkoret og repertoaret består for det meste av kjente og kjære julesanger.

Koronapandemien med de restriksjoner den medfører, gjør at kun 50 publikummere slipper inn i kirken på en gang.

Nylig bestemt

– Derfor blir det to konserter slik at til sammen 100 personer får komme inn. Det sier leder i Bergstadkoret, Bodil Moseng. Hun sier det helt frem til dager før konserten, har hersket tvil om det i det hele tatt ble noe av.

Også Bergstadkoret må dele seg i to, for å overholde restriksjonene. Det betyr at hver halvdel, deltar på hver sin konsert.

Chris Medina har med seg Eirik Næss og Lars Støvland og da dette er fjerde året de legger ut på juleturné sammen, så kan det vel etter hvert kalles tradisjon.

Litt fler publikummere i fjor

I fjor spilte de for over 7000 mennesker landet over, og høstet strålende kritikker over hele linja.

Chris Medina ble verdenskjent da han i 2011 deltok i American Idol og i etterkant ble kjent med superhiten What Are Words, som toppet listene i blant annet Norge i lange tider. Låten er selvsagt å finne på repertoaret i Ziiren.

Siden den gang har Chris holdt seg aktiv som artist og låtskriver med base i Norge. Blant annet var han nylig med i Århundrets stemme på TV2. I år er han aktuell med deltagelse på Melodi Grand Prix, samt utgivelse av singelen Cut Me.

Bodil Moseng sier hele koret gleder seg stort til konsertene, selv om det blir litt annerledes med koronameteren mellom sangerne.