– Folk kommer tidlig for å få plass, sier Per Anders Elvertrø. Han er den blant folket i Blues in Hell som har ansvaret for Blues Jammen i Stjørdal som finner sted sånn omtrent hver første torsdag i måneden. Han stemmer gitaren mens folk strømmer på og har tid til et par ord før han skal på scenen med blant annet Kjell Inge Brovold og Terje Craig.

– Vi begynner sånn og så ser vi hva som skjer, det er åpen scenen og den som vil kan hive seg med, forteller han.

Saken fortsetter under lydklippet

Satser ungt

En av satsningene til Blues in Hell, er ungdom.

– Vi har knyttet til oss utrolig mange flinke, unge musikere, både fra miljøet rundt musikklinja ved Ole Vig og ellers. Men det er ikke bare musikalsk ungdommen er ønsket.

– Vi prøver å få dem til å bli interesserte i å også bidra i organisasjonen. Vi blir jo ikke akkurat yngre med årene, så vi trenger noen arvtakere til å ta seg av festivalen, ler han.

European Blues Challenge

I mars braker det virkelig løs. Da har Blues in Hell blitt valgt ut som vertskap for European Blues Challenge.

– Det kan best sammenlignes med bluesens Melodi Grand Prix, forklarer Elvertrø.

– Det kommer 21 artister fra en rekke forskjellige land, og disse skal konkurrere om hvem som blir årets bluesartist. Det blir helt fantastisk og å få tildelt dette arrangementet er virkelig ærefullt.

SKA-Frika

I løpet av kvelden går også lokale SKA-Frika på scenen, et band som til tross for sin unge alder virkelig har gjort seg bemerket i norsk musikkliv.

– De er flotte representanter for hva man kan få til når man virkelig vil, avslutter Per Anders Elvertrø, før han gjør seg klar til å gå på scenen og lage søt musikk sammen med dem som måtte ønske å være med.