– Det er veldig viktig å få frem at man kan melde seg på med hva som helst. Det spiller ingen rolle om du har ei høne som er flink til å spille piano, om du er glad i å synge, om du er veldig glad i kunst eller om du har en blogg. Uansett hva det er så passer det på UKM, forteller en av UKM-arrangørene, Sebastian Andersen.

Påmeldinga til Ung Kultur Møtes (UKM) på Røros har gått litt sakte i år enn tidligere, forteller en av de andre arrangørene, Paula Brouwer.

– Det er litt færre som har meldt seg på i år, men det er alltid sånn at noen ganger er det mange og andre ganger er det færre. Men vi kjører på som alle andre år, og det blir vel gjennomført.

Tre dager istedet for to

UKM Røros har i år utvidet arrangementet til å vare fra to til tre dager.

– Den første dagen vil være mer for arrangørene og deltakerne, hvor alle samles på ungdommens hus for å gjennomføre diverse festligheter og for å registrere seg, forteller Andersen.

Dette har de gjort slik at flere av ungdommene kan møtes i løpet av helga.

– Det er så mange ungdommer som treffes på ett sted, og da har du ofte ikke mulighet til å treffe alle, så vi tenkte at et viktig mål for i år var at alle skulle få muligheten til å møtes. Så da tar vi det på fredag, som en begivenhet, sier Brouwer.

– Viktig erfaring

Så langt er det litt få sceneaktører som har meldt seg på årets UKM, men Brouwer regner med at flere vil melde seg på i siste liten. Hun anbefaler alle som har noe å vise frem å melde seg på, da det er en fin mulighet til å få erfaring.

– Alle skal få en erfaring. Hvis du er en person som ikke er så veldig sosial, så blir du veldig sosial i løpet av helga. Noen blir kanskje kvitt sceneskrekken, når de står på scenen for første gang og finner ut at det ikke var så skummelt allikevel.

UKM Røros arrangeres neste helg, fra 9. til 11. mars, på Storstuggu. Fristen for å melde seg på går ut torsdag 1. mars.

Hør hele intervjuet med Sebastian Andersen og Paula Brouwer her: