– Det er en festaften hvor vi kjører litt Las Vegas-stil, med stil over både besetningen og musikken, sier musikalsk leder, Rolf Hamland.

Arrangørene av «Fly me to the moon» lover høy dressfaktor, noe godt i glasset og gode låter under lørdagens festaften i Storstuggu. Hamland forteller at det er lov å pynte seg som publikum også.

– De gjør som de vil, men gjerne det. Jeg husker første gangen vi hadde «Fly me to the moon», da kom omtrent alle sammen i dress og finstasen. Det var stas, sier Hamland.

Skal gjenskape The Rat Pack

Forrige Fly me to the moon-aften var det damenes aften. Nå er det mennenes tur. Åtte mannlige solister skal gjøre sitt beste for å gjenskape «The Rat Pack».

– Sjefssolisten eller «the rat in command», som vi kaller ham, er Dag Aadne Sandbakken. Og så har vi med brødrene Eirik og Åsmund Lockert Rohde, Vegar Dahl og Per Ivar Lundli, som er kjent fra Elden og teaterscenen, sier Hamland og fortsetter:

– Og så har vi med oss John Arne Langen, «rocke-raten». I fjor hadde vi med kona hans, Anna, og i år har vi også med sønnen deres, Peder Angel Langen. I tillegg har vi med oss en fra utlandet, fra Ålen, nemlig Elias Melkersen.

Første låt er hemmelig

Dette er sjuende gang Røros storband arrangerer festaften «Fly me to the moon». Hamland forteller at dette bruker å være populært.

– Det er jo musikk som passer nesten alle. Det kommer ungdommer og folk helt opp til 70-80-årene. Det er musikk som har overlevd i mange, mange år. Den eldste musikken vi har med er fra 20-, 30-tallet.

– Kan du avsløre litt av hva dere skal spille på lørdag?

– Ja, det er jo blant annet Sammy Davis junior, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald... Den typen musikk, sier Hamland.

– Men låten vi starter med vil jeg ikke avsløre. Det er en hemmelighet.

Hør Rolf Hamland fortelle mer om konserten her: