– Med hjemmekontor, hjemmeundervisning og begrensninger på sosial kontakt øker nok ønsket om frisk luft og friluftsaktivitet, skriver ordfører i Malvik, Trond Hoseth på Facebook.

– Som alltid er det å være aktiv i frisk luft bra for oss, men vi må også på lufteturen sørge for at vi følger retningslinjene for å hindre smittespredning.

– Derfor oppfordres det også utendørs til å unngå at en samles i store grupper. Hold ansvarlig avstand til andre.

Marka og strandsonen har god plass til mange, men spesielt ved utfartsparkeringer kan det være utfordrende når mange skal ut samtidig.

Kanskje er det tiden for å utforske nye turmål?

Heftet Natur - kultur - SØNDAGSTUR kan lastes ned gratis her: https://www.malvik.kommune.no/natur-kultur-og-soendagstur.4

Her finner du mange ideer til turmål i Malvik, kanskje finner du noen som gjør at du kan la bilen stå også!

Våren kommer også upåvirket av Korona, og med den blir dagene lengre. Da kan vi også være flink til å spre aktiviteten utover døgnet.

Frister det med en skitur?

– Hommelvik ski har webkamera på Jervskogen (www.jervskogen.no). Da kan du se hjemmefra om det er god plass, eller om du bør vente noen timer med turen.

Og så lenge det er skiføre står lysene i lysløypa på hver kveld helt til kl 22:30.

Og løypekjørerne tråkker spor så lenge det er forhold til det. Følg Hommelvik Langrenn her på Facebook eller tråkkemaskina på www.skisporet.no

Husk også at du kan bidra til løypedugnaden på Vipps nr 117366.

– Da håper jeg alle innbyggere finner en mulighet til å bruke de flotte friluftsområdene våre, kombinert med smitteforebyggende opptreden!