– Hver morgen når vi starter er det nærmest en kreativ eksplosjon her, sier kunstlærer Elin Holten. Det er hun som står bak kunstskolen, der barn får lære nye teknikker og får utfolde seg kreativt en hel uke. Da Nea Radio var på besøk, var de i ferd med å male gipsmasker de hadde laget dagen før.

Saken fortsetter under lydklippet

Monotypi

I lokalet henger en rekke lekre trykk på utstilling.

– Dette er en teknikk som heter monotypi, forklarer Elin.

– Det går ut på at vi har malt på en glassplate først, og så har vi laget mønster med forskjellige objekter i glassplata. Deretter ble dette trykket på ulikt papir. Det er de beste resultatene som henger oppe her, sier Elin.

Prosess

Det er en tanke bak å bruke teknikker som tar litt lang tid.

– Det fører til at man lærer seg å ta vurderinger underveis og at man også lager et godt produkt man kan være stolt av i lang tid framover.

Magnet

Selma jobber med en magnet.

– Det er veldig godt å gjøre noe kunstnerisk. Det gjør at man får noe annet å tenke på.

– Jeg tror at man kanskje tenker litt mindre på seg selv når man jobber med et kunstprosjekt, sier Elin. Selma er enig i det. Nina Brennvall Langøy (9) holder på å male gipsmaske.

– Egentlig skulle det bli en djevel, men så ble det ikke akkurat det. Den ser litt for snill ut, mener Nina.

Uten aldersgrense

Elin mener at dette er et kurs som kunne vært morsomt for alle - uansett alder.

– Planen er jo at vi skal ha et kurs for voksne etter hvert. Og kanskje kan vi legge det til sykehjemmet neste år og ikke ha en aldersgrense i det hele tatt, smiler hun.