Siris Svale Band oppsto i Trondheim på slutten av åttitallet med John Pål Inderberg (sax), Bjørn Alterhaug (bass), Odd Magne Gridseth(bass), Carl Haakon Waadeland og Siri Gellein (vokal).

Bandet ga ut platene Blackbird i 1990 og Necessarily so i 2001, som ble et yndet samleobjekt ikke bare i jazzmiljøet, men også i kresne HIFI- kretser med sans for god lyd.

– Det begynner å bli såpass mange år siden at vi tenkte det var på tide å børste litt støv av Siris Svale Band, sier vokalist i bandet, Siri Gellein.

Det har de gjort og medlemmene i bandet syntes de første øvingene var så artig at de nå går i studio og spiller inn mer musikk.

Ordet "svale" er norrønt og betyr kjølig. I jazzen er det et høyst relevant begrep, ikke minst siden flere av bandmedlemmene er godt kjent med cooljazz- tradisjonen.

Det karakteristiske dype og rytmiske klangbildet er nå forsterket med bassisten Celio Barros fra Brasil, som etter sigende har flyttet til Norge og Haltdalen på grunn av sin fascinasjon for lydbildet på Blackbird.

Før Siris Svale Band fordyper seg i studioarbeid i slutten av måneden, blir det konsert på Thomasgården på Røros, førstkommende lørdag.

2018-utgaven av bandet består av:

Siri Gellein – vokal

John Pål Inderberg – barytonsaxofon

Bjørn Alterhaug – bass

Celio Barros – bass

Carl Haakon Waadeland – trommer

Hør intervju med Siri Gellein her: