BEST BESØKT Ramsjøhytta ligger fint til bare en fire kilometer lang gåtur fra Skarpdalen i Tydal, og er et turmål i seg selv. Hytta er Trondhjem Turistforenings best besøkte selvbetjente hytte, og med så mange innom melder behovet seg for en hyttevert. Flere har jobbet ved hytta i sommer, og Viktor Larssen Hvidsten er en av de som fikk ja på søknad om sommerjobb her i år.

"Min oppgave er å sørge for at folk finner seg en plass å sove, rydde litt rundt husa her og se til at hytta er klar for gjestene. Noen dager kommer det få, eller alle ordner seg selv, men andre dager kan det komme så mange at vi må tenke kreativt i forhold til å finne sengeplasser for eksempel. Men det går som regel bra", sier Viktor.

MANGE MULIGHETER Mange av de som er innom Ramsjøhytta er på "Norge på tvers"- ekspedisjon, mens andre går trekanten mellom Bjørneggen, Schulzhytta og Ramsjøhytta. Og dette er et fint utgangspunkt for den som vil opp på Selbus høyeste fjell Fongen. I tillegg kan man leie båt og fiskeutstyr og fiske ørret på Ramsjøen om man ønsker det. Mulighetene er mange.

NESTE ÅR Årets sommersesong i fjellet nærmer seg slutten, og Viktor kunne gjerne tenke seg å jobbe her også til neste år:

"...det er bare det at neste år skal det kunne bli mulig å ringe opp på forhånd og komme til ferdig tilberedt mat. Og matlaging er ikke akkurat min sterke side," ler han.