Hilde Vårhus og Bjørn Magnar Vik er driverne av Hessdalen seter, som ligger noen kilometer innover veien mot Øyungen i Holtålen kommune.

Artikkelen fortsetter under bildet

VENNER: Grisen og kua er venner, selv om sistnevnte er litt bekymret for kalvene sine. Foto: Per Magne Moan

I flere år har de drevet kafe på setra og gjester har kunnet oppleve et svært så rikt husdyrhold, med hester, kyr, griser og høner. Ja til og med eselet Tussi, trives godt på setra, og er venner med alle de andre dyrene. Kanskje bortsett fra hunden da.

Om dette er Heldiggrisen eller Fyttigrisen, er vi usikre på, men at grisen trives blant folk og fe på setra, er hevet over en hver tvil. Foto: Per Magne Moan

Bra sommer

Selv om corona og dårlig vær har preget sommeren på ulike måter, så sier Bjørn Magnar at det har vært godt besøkt denne sesongen.

– Til tross for at det har vært litt regn og surt så har vi hatt mye besøk. Vi har vært heldige og det har regnet rundt oss, så vi har fått bare ei og annen skur.

Han sier at setra holdes åpen for publikum ut neste helg, og innrømmer at før han flyttet til Hessdalen så hadde han lite erfaring med seterlivet.

Artikkelen fortsetter under bildet

KOS: Griser er utrolig kjærlige dyr og sovner gjerne når det vanker litt kos fra matmor Marthe. Foto: Per Magne Moan

Det gode liv

Hessdalen seter er et sted for de gode opplevelsene. Her kan små og store være tett på dyrene og samtidig nyte roen i fjellet. Og vil noen ri eller delta på natursti, så er det muligheter for det også.

Vik sier at de gjør dette blant annet for å skape litt opplevelser i bygda.

– Det er jo litt for at folk skal se hvordan seterlivet er og for å skape litt aktivitet, både for hytteeiere og fastboende.

I tillegg kommer det mange ens ærend innover dalen for å spise setermat eller kanskje rett og slett jakte den gode følelsen.

TROR KANSKJE DEN ER EN HEST: Eselet Tussi er et populært innslag på setra. Foto: Per Magne Moan

Hør intervju med Bjørn Magnar Vik her: