Hver eneste sommer er det behov for mange frivillige under Olsokdagene på Stiklestad. Det er også mange som bruker flere uker av sommeren sin til å øve til forestillingen «Spelet om Heilag Olav». Det er et stort frivilligapparatet både på og bak scenen.

Mange som vil bidra

- Vi har aldri hatt problemer med å finne folk som vil stille opp som frivillig, sier leder av spelnemnda Jostein Grande.

- Vi hører at andre arrangement sliter med det, men ikke vi. Her er det mange som har lyst til å bidra og ta i et tak.

* Les også:Tor fikk kongens fortjenstmedalje

To av de som er med som frivillige på «Spelet om Heilag Olav» år etter år etter år, er Sandra Paulsen Storhaug og Fredrik Johansen Haugen.

Begge har vært med i leikaringen som ungdommer og har «gått gradene» i rollebesetninga når det gjelder amatørrollene. Sandra starta allerede som utburd i 2003, ungen på gården Sul som ble satt ut i skogen.

- Dette er jo liksom sommerens opplevelse. Man må jo være på Stiklestad når det er sommer, hvis ikke er det ikke sommer, mener Sandra.

- Vi bruker hele ferien vår her.

Sandra og Fredrik bruker gjerne hele ferien som frivillig på Stiklestad under Olsokdagene. Foto: Privat

To store roller

I år har Fredrik og Sandra fått to av de største amatørrollene. Sandra spiller Helga - den flørtende og slagferdige gårdsjenta.

- Jeg har vokst opp med å være her i spel-amfiet hver eneste sommer og sett på alle prøvene, og det å få Helga-rollen er en drøm som har gått i oppfyllelse, forteller Sandra.

Fredrik spiller Froste - den rå og brutale vikingen i kongshæren.

- Froste-rollen er min rake motsetning heldigvis, ler Fredrik.

- Men det er morsomt å få utforske den siden og.

Unikt samhold

Det som er spesielt med teatermiljøet på Verdal er at mange av oppsetningene har en kombinasjon av amatørskuespillere og profesjonelle. Det er også noe flere trekker fram som hemmeligheten bak at kommunen har et så rikt teaterliv.

Dette er også noe som gjør at miljøet på Stiklestad blir så unikt.

- Det er veldig artig å være med. Stemninga, trivselen og samholdet som vi lager oss og bygger opp disse ukene er helt fenomenalt, sier Fredrik.

- Man blir kjent med nye personer hvert år med like interesser både på og bak scenen. Både profesjonelle og amatører. Vi blir en hel gjeng og det er helt unikt. Og det at alle vil ta i et tak og at alle brenner for olsokspelet, er veldig artig å være en del av.

Hør hele intervjuet med Fredrik og Sandra her: