Kinodirektør ved Kimen Kino på Stjørdal, Arild Kalkvik, sier at de har hatt de høyeste besøkstallene i juli siden kinoen åpnet i 2015, med et besøkstall på over 5800.

- Så langt i år har det vært litt blandet på grunn av etterdønningene etter pandemien, men det som er spesielt er at vi har hatt den beste kinosommeren på veldig mange år, og spesielt juli. Det har vært den beste kinomåneden siden åpningen.

Kalkvik sier dette skyldes både det dårlige sommerværet og alle de gode filmene som er på lerretet nå. Han trekker særlig fram Minions: Historien om Gru, Thor: Love & Thunder og Top Gun: Maverick som de mest populære filmene.

Et annet fenomen som kinoene har lagt merke til, er TikTok-trenden som knyttes opp mot Minions-filmen. Her tar i hovedsak ungdom å kler seg opp i stilige dresser og pene kjoler og drar for å se barnefilmen.

- "Gentle minions" er et fenomen der unge voksne og ungdommer kler seg opp i dress eller kjole, har med seg bananer og sitter med hendene slik som "Gru" gjør, altså skurken i filmen. Noen bruker nok dette som en unnskyldning for å se filmen.

I andre deler av verden har denne trenden gått så langt at det har minnet om opptøyer, med roping og bråking underveis i forestillingen, men Kalkvik sier at det har gått rolig for seg på Stjørdal.