– Stian Carstensen og Ola Kvernberg sørget for en uforglemmelig kveld på Norsk Radio og Fjernsynsmuseum i går. Ingen over og ingen ved siden, hverken verbalt eller musikalsk, sier museumsdirektøren ved Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum, Jan Erik Steen etter åpninga fredag kveld.

– En stor takk til musikerne og et fantastisk publikum, fortsetter han.

Stian Carstensen (t.v.) og Ola Kvernberg sto for åpningskonserten på Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum fredag kveld. Foto: Jan Erik Steen

Museet i Selbu har tatt for seg radiohistorien fra 1890 og frem til 1980, og viser både tidsbilder, musikk og radioprogram fra de forskjellige periodene. I tillegg viser det også fjernsynshistorien fra 50-tallet og oppover.

Utstillingen er delvis oppbygd som tidsbilder, tema og fabrikker, og endres etter hvert som det kommer inn nye gjenstander og etter ønsker fra publikum.

– Jeg får noe nytt gammelt nesten hver dag, så utstillinga forandres stadig, sier Steen.

Han har også bygd opp et nytt studio, som ennå ikke er vist fram for publikum.

– Jeg har fått inn ganske mange nyheter. Både på radiomuseet og fjernsynsmuseet. Utstillingen bli mer og mer eksklusiv, for det dukker stadig opp ting jeg ikke har fra før, sier han.

Åpningskonserten var utsolgt, så det var fullt hus på museet i Selbu fredag kveld. Foto: Jan Erik Steen

Men det de besøkende blir mest imponert over, ifølge museumsdirektøren, er Prøysen-utstillingen.

– Det er ikke så mye nytt her, men denne utstillingen er den som imponerer flest, sier Steen.

Museet overtok i 2018 den største Prøysen-samlingen som finnes.

– Det er vanskelig å snakke om Norsk Radio uten å komme i forbindelse med Alf Prøysen, som gjennom barnetimen for de minste, søndagsposten og en rekke program har satt dype spor i den norske folkesjela, står det på Norsk Radio- og Fjernsynsmuseums hjemmeside.

Utstillingen åpnet i 2019.

Hør hele intervjuet med Jan Erik Steen her: