I dag er deler av den norske lokalmatbransjen samlet på Røros i anledning utdelingen av en av landets mest anerkjente matpriser, MENYs Matskattstipend 2021.

Matskattstipendet, som MENY har delt ut siden 2015, skal sikre at lokalmatprodusenter og matgründere har økonomi til å realisere nye produktidéer og produksjonsmetoder.

I prispotten ligger 500 000 kroner, som fordeles på en hovedvinner og eventuelt en eller flere delvinnere.

I fjor vant Ek Gårdskjøkken med søknad om å utvikle nye produkter av egg.

Galåvolden Gård med marengs og Jentene på Tunet med premium sjokolade, er de trønderske finalistene denne gangen.

Anita Rennemo fra Galåvolden er spent på hva kvelden vil bringe, og skryter samtidig av bransjetreffet i forkant av prisutdelingen.

Hør intervju med Anita Rennemo fra Galåvolden Gård, Eivind Aune fra Jentene på Tunet og Espen Lie fra Meny-lauget her: