AUK er et helt nytt mattilbud i Torgkvartalet på Stjørdal og i morgen torsdag, åpnes dørene for det som er et samarbeid mellom lokale matprodusenter i regionen.

– Klokka 11.00 kommer ordfører Ivar Vigdenes og klipper snor, sier en begeistret Solvor Reinsberg, innehaver av Eidum Gårdsbakeri. Hun forklarer videre at AUK er et samarbeid med Torgkvartalet og produsentene.

– I tillegg til å la oss være her, har kjøpesenteret også kjøpt inn denne gamle varebilen, som faktisk blir Stjørdals minste kafé, ler hun.

Mathall

AUK blir nærmest en mathall i miniatyr.

– Her får du tilgang på det meste av det som produseres lokalt, sier Solvor og lover at hyllene vil bugne av godsaker.

– Fersk melk, honning, kjøtt og kaffe, er blant det du vil finne her. Gry Fornes fra Fornes Honning, mener at det faktum at det er eiere og produsenter selv som skal jobbe i butikken, vil være med på å gjøre stedet en suksess.

– Ta for eksempel dette med prising. Vi som jobber med dette vet hvor vi kan legge oss og derfor vil vi holde oss realistiske når det gjelder priser. I tillegg kommer stoltheten vi har over det vi driver med og dette vil nok reflekteres i både presentasjon og drift.

Støtt opp

Solvor Reinsberg understreker at man ikke først og fremst skal handle hos AUK for å støtte opp om produsentene. Likevel er det viktig.

– Vi hører ofte at det er stas det vi driver med og at det er så koselig at det drives utsalg og produksjon på gårdene. Likevel kan besøket utebli. Vi vil jo fortsatt at kundene skal komme til gårdsutsalgene, men nå vil det bli lettere for folk flest å handle fra oss. Og det at man faktisk gjør det, betyr at vi kan fortsette å drive, sier hun. Så da er det bare å glede seg til å ta handelen i Stjørdals egen mathall i miniatyr.