Sunniva Moum Danielsen

– Det handler om å få venner som liker det samme som deg, det handler om å vise seg frem med kunst, matlaging, videospill, stå på scenen, å arrangere og å bli en del av noe.

Estela Andreetta har nettopp stått på scenen og fremført en sang hun selv har skrevet. For henne har UKM blitt en årlig hendelse å se frem til.

– Jeg har deltatt på UKM hvert år siden jeg var 13, og nå er jeg 20. Nå har det nesten blitt tradisjon, men da jeg begynte å delta var det fordi jeg hadde lyst til å ha en arena, som ikke var så skummel, for å vise frem hva jeg likte å holde på med, forteller hun.

Saken fortsetter under lydfila:

Ønsker flere unge

Estela mener UKM er utrolig viktig for lokalsamfunnet og roser arrangementet opp i skyene, men hun etterlyser mer fokus.

– Dessverre er det mye mindre nå enn det har vært før, så vi prøver å mobilisere enda mer og få med flere og yngre folk til å melde seg på.

Et «feelgood» event

Askil Arestøl har vært koordinator for UKM i Malvik i to år, og han sier det vises på ungdommen hvor positivt dette er.

– Det er veldig gøy, helt fantastisk. Det er så mange kreative sjeler i form av scene og kunst, det er arrangører, og de frivillige som bare kommer og spør om de kan bli med. Det er alle de som driver hele opplegget, sier han.