Go’fotfestivalen hedrer Jan Erik Steen med Go’fot-prisen for hans engasjement for gammeldansen, skriver festivalen i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Et viktig monument

Go’fotfestivalen går av stabelen i helga og feirer tradisjonsmusikk og dans, og tirsdag kunngjorde de årets mottaker av den gjeve Go’fot-prisen.

Jan Erik Steen får prisen for sitt enestående bidrag til å bevare og fremme gammeldansen.

– Steen, som er kjent for sitt dedikerte arbeid ved Norsk radio- og fjernsynsmuseum, har spilt en nøkkelrolle i å sette søkelyset på denne viktige delen av vår kulturarv, skriver festivalen i pressemeldingen.

– Gjennom hans initiativ har museet ikke bare blitt et samlingspunkt for gammeldansentusiaster, men også en viktig kunnskapskilde for publikum.

Steen har blant annet etablert «Trekkspillets og gammeldansens Hall of Fame», som hvert år hedrer betydningsfulle bidragsytere til denne sjangeren.

– Denne delen av museet har blitt et viktig monument over norsk musikk- og dansekultur, står det videre i pressemeldingen.

Deles ut under festivalen

Steen har også mottatt Kongens fortjenstmedalje og fylkeskulturprisen i Trøndelag.

Go’fotprisen, som tidligere er blitt tildelt kjente navn som Sven Nyhus, Arnsteins, Erik Forfod, og Asmund Bjørken, anerkjenner de som har hatt en markant innvirkning på å fremme gammeldans og tilhørende kulturuttrykk.

– Steens inkludering i denne ærerike listen bekrefter hans status som en sentral figur innen norsk kulturarv.

Prisutdelingen finner sted lørdag 10. februar i forbindelse med en konsert under Go’fotfestivalen, og markerer et høydepunkt i festivalens program.

Hør intervju med Jan Erik Steen: