Tidlig på lørdag var flere båter allerede ute på sjøen for å teste årets fiske og det var flere som allerede hadde fått tatt sesongens første fisker. Og ved kiosken til Nesjø båtutleie var det kø da nearadio tok turen innom. Mange hadde gledet seg helt siden i fjor for å starte årets fiske og største delen av folkene som var ankommet var svensker. Flere hadde kjørt helt fra Stockholm og Göteborg for å jakte på Nesjørøya.

Fantastiske forhold

Det var ingen ting å si på forholdene når den første helga ble sparket i gang, solen stekte over nedalen og folk gledet seg til å ta turen ut på sjøen. Fra Stockholm kom det en trio som hadde kjørt i to dager for å komme seg inn på fiske, der var det deriblant en far og sønn som har dratt på tur sammen i mange år. 1978 var første året han var der og da var ikke fasilitetene slik som i dag.

Lang sesong

Selv så holder fortsatt Ellen og Erling koken og synes det er trivelig når folk kommer tilbake år etter år. De pendler litt fram og tilbake fra Stugudal og inn til Nesjøen for de driver også Stugudal håndverk, men denne helga er det kun fiskeåpning som gjelder.

Berit, Vilde og hunden Nita Solseth var klar for å komme seg ut på Nesjøen. Foto: Synne Dyrhaug