Tirsdag kan du lære mer om arven etter Sverre Ødegaard, for i kveld åpner ei ny utstilling i Rørosmuseet, der det også blir foredrag om "Sverres strek".

Gjensyn

Rørosmuseet åpner i høst for gjensyn med utstillinga «Kunnskap om et kulturminne, Sverre Ødegaards tegninger». Sverre Ødegaards store arbeid med å dokumentere og formidle røroshistoria og kulturarven er like aktuelt i dag som da utstillinga ble vist første gang i 2010.

Utstillinga består av sju utvalgte hovedtema: Byplanen 1850, Bylandskapet, Fasaderekker, Gårds- og seteranlegg, Vern og pleie, Modernisering og nybygg og Bygningshistorie.

Kunnskap og kunst

Helt sentralt i Sverres arbeider er kunnskapen som ligger bak hver eneste tegning. Det var nettopp kombinasjonen av kunnskap og kunstnerisk evne som gjorde han til vår største formidler.

Rørosmuseet har det siste året registrert hele tegningsmaterialet og opprettet et eget tegningsarkiv etter Sverre Ødegaard.

Foredrag

- Ingeborg Anna Ødegaard og Randi Borgos vil i kveld fortelle om dette arbeidet og presentere et utdrag fra samlinga. Publikum får da se tegninger som ikke inngår i utstillinga. Det blir altså både foredrag og utstillingsbesøk i kveld, sier Solfrid Augensen, rådgiver i formidling ved Rørosmuseet.

Utstillinga er allerede tilgjengelig for publikum og skal stå fram til midten av november. - Vi håper at flest mulig tar turen innom museet, enten de så utstillinga for snart ti år siden, eller som et første møte med Sverre Ødegaards arbeid. Sett av kvelden – den blir en kveld i Sverres strek, lover Solfrid Augensen.

Foto: Rørosmuseet / Sverre Ødegaard