– «Kanskje» er en låt som handler om, som de fleste av låtene våre, hverdagslige og finurlige tema. Denne gangen handler det om en kar som er over gjennomsnittet uheldig. Han skal ut å finne seg lunsj, og så finner han ut at byen er tatt over av hundretusenvis av romvesen, sier vokalist og bassist Trygve Joachim Andersen.

– Veldig hverdagslig tema, legger gitarist Øyvind Hånes sarkatisk til.

– Hverdagstema med litt rare tvister av og til, forklarer trommis Hallvard Løberg.

Sammen utgjør de bandet DAB og fredag ga de ut sin nye singel «Kanskje».

Sammenlignet med DeLillos og Hvitmalt Gjerde

DAB har spilt sammen i to-tre år, og beskriver musikken sin som «enkel».

– Vi er bare tre stykk, så vi er ikke noe janitsjarorkester eller noe sånt. Alle elementene kommer tydelig frem, og det er egentlig ganske godt å jobbe på den måten, med enkle arrangement. Vi er nødt til å fylle et helt lydbilde med tre stykk, og det er utfordrende, men også veldig artig, sier Hånes.

Musikken deres er blitt sammenlignet med blant annet Hvitmalt Gjerde og tidlig DeLillos.

– Vi liker de bandene veldig godt, så det passer fint. Vi henter mye inspirasjon av dagsaktuelle og «gårsdagsaktuelle» band, som DeLillos. De er vel kanskje dagsaktuelle fortsatt, men, sier Andersen.

Spiller under Artut

At deres nye singel ble hetende «Kanskje» er litt tilfeldig, forteller Løberg.

– Det var jeg som laget melodien til låta, og da jeg sendte den til gutta her så lagret jeg den som «Kanskje». For jeg tenkte at kanskje dette kunne være en låt vi kunne bruke til et eller annet. Så valgte Joachim å tolke det som «åja, da skriver jeg en sang om det», sier Løberg.

– Dere har gitt ut en EP tidligere, har dere planer om å gi ut et album?

– I det lange løp så blir det nok det, men foreløpig konsentrerer vi oss om å gi ut gode singler, sier Hånes.

– Kanskje blir det et album til slutt, sier Andersen.

– Kanskje.

«Kanskje» finner du på ulike strømmetjenester, og du kan se DAB live under Artut kulturfest. Torsdag spiller de først en hjemmekonsert på kjøkkenet i Skansveien 11, før de varmer opp for Hanne Kolstø på Ungdommens hus senere samme kveld.

Hør intervjuet med DAB og låta her: