VR-teknologi, eller Virtual Reality som det heter, er en teknikk som brukes for å filme en situasjon på en måte som gjør at når filmen spilles i VR-briller får du e 3D-opplevelse av å være til stede.

– Det blir ikke helt det samme, men det er det nærmeste du kan komme, sier Erlend Engan, som er mannen bak det glitrende ideen.

Nå har han samlet sammen artister, sponsorer og teknikere, for å gi de som er eldre og i sårbare risikogrupper en litt bedre jul i det som er en krevende tid for mange.

Teknologien har tatt kvantesprang under pandemien og nå tar Erlend altså dette enda et skritt lengre.

– Dette er teknologi som har eksistert lenge, forklarer Erlend.

– Og når vi bruker dette på denne måten vi har tenkt, så vil faktisk den som opplever det få følelsen av å sitte blant publikum i Kimen kulturhus.

Lokale kjente artister

Det spares ikke på kruttet når de som er litt mer isolert enn de fleste skal gledes til jul. Viggo Valle skal sy det hele sammen og på scenen vil en blant annet oppleve Roar Nygård, Jjohans og en rekke andre kjente, lokale artister.

– Jeg har møtt en enorm velvilje på alle hold, når det gjelder å få dette prosjektet i stand. Alt fra artister og teknikere, til kommunen og spons fra det lokale næringsliv har vært utrolig imøtekommende.

Nå er Erlend i kontakt med dem som steller med velferdsteknologi i kommunen. I første omgang er det Skatval Lånke Hegra Bosenter, Halsen sykehjem og Stjørdal aktivitetssenter som skal få oppleve konserten.

Framtidsrettet

Erlend Engan fikk ideen fordi han samarbeider en del med firmaet Trygg Grunn, som jobber med VR til daglig.

– Nå fant vi en ny måte å bruke denne teknologien på, sier Erlend som forsikrer at dette er et prosjekt som absolutt har et liv også etter jul.

– Mulighetene her er uendelige. Tenkt deg bare å sette opp et VR-kamera i front av 17. maitoget. Da kan den som ikke kommer seg ut få følelsen av å være til stede.

For å bidra til innkjøp av VR-briller til eldre, kan du bruke Vipps 107724

Hør intervjuet med Erlend Engan i avspilleren under: