«Lakseøya» er arbeidstittelen til den nye dramaserien til Netflix, og handlingen er hentet fra oppdrettsnæringa. Serien er laget av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, som også sto bak den ti år gamle seer-suksessen «Lilyhammer».

Handling fra Trøndelag

Det er selskapet Rubicon som står for produksjonen av serien, som skal regisseres av Marit Moum Aune fra Trondheim. Yngvill Kolset Haga fra Verdal er castingansvarlig.

– Handlinga skal foregå i Trøndelag, og vi skal ha med så mange trønderske skuespillere og statister som mulig. Vi er opptatt av at serien skal framstå som ekte, sier Haga.

– Vi har allerede jobbet et par måneder med prøvespilling og selftakes, og så er vi på jakt etter noen ungdomsroller - vi håper at alle som har lyst til å være med på dette sender inn en søknad på nettsiden til Rubicon, fortsetter hun.

Sjangeren humordrama

Ifølge castingutlysningen får man i serien «Lakseøya» møte to familier i et lite kystsamfunn i Trøndelag, som er bitre konkurrenter i den globale lakseindustrien.

Deler av scenene skal spilles inn på Frøya, ifølge lokalavisa Froya.no. Ifølge Yngvill Kolseth Haga er ikke kulisser for innspillinga bestemt ennå.

– Vi er i gang med å lete lokasjon nå, og jeg håper jo selvsagt vi skal filme en del i Trøndelag, sier hun.

I likhet med «Lilyhammer» er også denne nye dramaserien er også innenfor sjangeren humordrama, og det ligger en del humor og komikk i materialet.

– Det er veldig artig å jobbe med, ifølge Haga.

Kanskje kommer Witzø

Man kan heller ikke se bort fra at Gustav Magnar Witzø kan få en rolle i serien.

– Jeg er åpen for alt jeg. Han må melde seg, da, ler Haga.

Både Witzø og andre som er interesserte i å sjekke ut hva dette er og som ønsker å melde seg som skuespillere og statister kan gå inn på denne lenka.

– Alle som er interessert - i alle aldre - og som har lyst til å være med på dette må melde seg på. Jeg er kjempeopptatt av at vi klarer å skaffe trøndere til rollene som skal snakke trøndersk.

Serien skal i første omgang spilles inn i seks episoder á 45 minutter. Og det er planlagt oppstart for innspillingen i August 2023.

Hør hele intervjuet med Yngvill Kolset Haga, direkte fra påskeferie i Roma, her: