Ting har endret seg siden han begynte arbeidet med konkurransen i 1987. Ideen kom etter en inspirasjonstur til Malmö der Svensk radio hadde et konsept som Viggo Valle, sammen med kollega Gunnar Uglem, tok med seg hjem og eltet om til det som vi i dag kjenner som Påskelabyrinten.

– Artig at vi har klart å holde liv i dette 80-talls programmet helt frem til 2023. Det er samme kjenningsmelodi. Vi har prøvd å bytte den ut men det går ikke for folk vil ha det slik.

De siste årene har Viggo laget 70 oppgaver pr. påske og nå bruker han mer internett for å finne oppgavene. Han samler opplysninger til potensielle oppgaver hele året og sjekker bestandig fakta som skal presenteres.

Så er det også viktig for ham å lage oppgavene på en slik måte at det ikke skal være alt for enkelt å bruke en søkemotor til å finne svaret.

Viggo forteller at mange av de som har hørt på sendingene siden oppstarten har knekt koden på hvordan han lager oppgaver. Han forteller at han bruker en del omskrivinger slik at man ikke går rett på sak og gjør det for enkelt å bruke en søkemotor.

Hør hele intervjuet med påskelabyrintgeneral Viggo Valle her: