Sofie Rabben Reppe fra Frøya har tatt på seg hockeyskøytene sine og kaster seg lett ut på den nye skøytebanen. For skøyter er gøy uansett årstid, mener sju-åringen - snart åtte.

Liker plastisen

Og ved Vekst- og attføringsbedriften Dalpro på Hitra er det nå faktisk mulig å gå på skøyter året rundt. Der har de nemlig laget en skøytebane i det gamle drivhuset.

- Jeg kan hoppe, snurre og gå fort, forteller Sofie, og tar et lite hopp for å demonstrere.

Hun er veldig fornøyd med banen, og syns den er fin å gå på selv om underlaget er av plast og ikke ekte is.

- Det er glatt og gøy, mener hun

Sofie Rabben Reppe har banen for seg selv i dag. Da kan hun øve på hopp, fart og piruetter. Foto: Karin Jegtvik

Fra spøk til alvor

Det var nok mest sagt på spøk den gangen de diskuterte hva det gamle drivhuset ved Dalpro skulle brukes til, at de kunne lage en innendørs skøytebane.

Men sprøtt trenger ikke være uoverkommelig, og det viste seg etter hvert å være en genial idé.

- Drivhus og skøytebane hører kanskje ikke helt sammen, nei, medgir daglig leder ved Dalpro, Ole-Morten Sørvig.

Banen er 100 kvadratmeter - på størrelse med en ballbinge - og daglig leder ved Dalpro, Ole-Morten Sørvig, håper mange vil benytte seg av den. Foto: Karin Jegtvik

- Det var noen som lanserte idéen på tull, men så viste det seg å være gjennomførbart. Og med Hemne Sparebank med på sponsorlaget, fikk vi det til. Den er laget i tett samarbeid med næringslivet og Dalpro.

Banen er først og fremst forbeholdt barn og har en øvre aldersgrense på 12 år, og Sørvig ser for seg at de etter hvert skal invitere barnehager og skoleklasser til å bruke banen.

- Vi i Dalpro ønsker å åpne opp området vårt for lokalbefolkninga. Vi vil at gården skal være tilgjengelig for alle, og vi har allerede høner, påfugler, lama, hjort og villsau, sier Sørvig.

- Skøytebanen et nytt ledd i rekka av tilbud. Barnefamilier kan komme hit og benytte seg av det vi har, og det er gratis for alle.

Mye å finne på

Marit Rabben er mamma til Sofie, og hun sier de bruker området mye.

- Det er veldig fint med slike tilbud som er gratis og som alle kan bruke. Det er mye å finne på rundt her, mange dyr å se på og så kan vi gå tur på eventyrstien.

Marit Rabben og datteren Sofie benytter seg ofte av området rundt Dalpro på Hitra, som både har dyr og en eventyrsti, og som nå har fått innendørs skøyteis. Foto: Karin Jegtvik

- Vi kommer nok til å benytte oss mye av skøytebanen også, tror hun.

Hør intervjuene med Ole-Morten, Sofie og Marit her: