En halvspist pizza står på bordet blant rekvisitter og kostymer, og latteren sitter løst. Nå skal de siste poengene spikres før premieren fredag.

Har strøket noe

Nå øves det intenst til revy-forestillingen «Futt i Framheim» i forsamlingshuset Framheim på Selbustrand, og instruktør Ida Höglund er på hugget mens numrene utspiller seg på scenen.

– Slutt å ha det så moro, sier hun henvendt mot aktørene som ikke er på scenen, og som diskuterer og gestakulerer entusiastisk på sidelinja.

Konsentrasjonen peaker i instruktørstolen, mens det testes nye poeng. For når det jobbes med humor, må man ha tunga rett i munnen.

– Det er kanskje litt vanskeligere enn før. Det er mye å ta hensyn til. Vi har hatt noen diskusjoner og det er noe som har blitt strøket, sier Höglund.

– Det handler om å balansere, men likevel lande godt innafor - det er viktig, mener hun.

Det er fortsatt en del finpuss som gjenstår før alt sitter som det skal på scenen, men instruktør Ida Höglund (midten med ryggen til kamera) har full kontroll. Foto: Karin Jegtvik

– En ære å bli parodiert

Det er 14 aktører på scenen i alderen 17 til 55 år, og det er Grendalaget Fram som står bak.

Grendalaget har ikke satt opp revy siden 2017. Tore Grøtte er leder i grendalaget, og han sier ingen i lokalmiljøet kan føle seg for trygge i disse dager.

– Det blir sang, monologer og sketsjer og vi prøver å treffe med aktuelle tema. Det blir mye lokalt denne gangen.

Problemene rundt journalsystemet Helseplattformen er noe av det revylaget tar for seg på scenen i Framheim forsamlingshus. Foto: Karin Jegtvik

– Du skal ikke føle deg for trygg om du er politiker eller stikker deg fram litt, men det må de tåle, fortsetter Grøtte.

– Det er en ære å bli parodiert, legger instruktør Ida Höglund til.

– Vi gjør det jo av kjærlighet.

Får en god latter

Amalie Wik Hjeldnes er en av aktørene på scenen, og gleder seg til å vise fram det revylaget har jobbet med de siste ukene.

– Folk må komme om de vil ha seg en god latter, mener Amalie.

– Nå gjenstår siste manuspugging, og så må overgangene på plass.

Hør intervjuet med Amalie Wik Hjeldnes, Ida Höglund og Tore Grøtte her: