– Hjertelig velkommen til Norges flotteste julemarked! Jeg er enormt stolt av at vi endelig kan invitere til et fullverdig julemarked, sa ordfører Isak V. Busch under åpningssermonien på den tradisjonelle snescenen som arrangørene hadde fått god hjelp med å få til. Blant annet fra Røros flyplass som hadde donert passelig mengder med snø i en ellers snøfattig bergstad.

Karianne Sommerro og Åsmund Lockert Rohde viste utdrag fra musikkteateret «Nissen som mista trua på seg sjøl» under åpningen av julemarkedet, og selv om nissen fikk god sanghjelp fra publikum så var det ingen tvil om at han til tider slet med selvfølelsen. Det samme kan ikke sies om opplevelsen av julemarkedet. Det var slik det alltid var før pandemien, hjertevarmende fantastisk.

Godt med folk i Bergmannsgata under åpningen. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Tre år

Julemarkedssjef Lillian Sandnes var ekstra spent og hadde sommerfugler i magen før den offisielle åpningen.

– Det er jo tre år siden sist, så det er litt ekstra spennende. Det er mange som har ventet på dette i år, sa Sandnes rett før det hele begynte.

Reiselivssjef Tove Martens skrøt av den felles dugnadsånden som preget jobben med å forberede arrangementet.

– Vi har savnet den unike julestemningen etter to år med pandemi, sa hun.

Reiselivssjef Tove Martens hyllet samarbeidsånden som preger julemarkedet. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Det var mye folk under julemarkedets første dag, og selv om man ikke fikk store mengder snø til første desember, så fikk man det man kom for. Godt humør og en varm følelse av jul i kroppen.

Mye folk rundt snøscenen i Bergmannsgata. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.