Det har vært en del oppstuss i Trøndelag og spørsmål til hvorfor ikke Hans Rotmo har blitt innlemmet i Rockheim i Trondheim. Spørsmålet er ennå ubesvart, virker det som. Men nå har nyheten kommet at han blir æresmedlem i Trekkspillets- og gammeldansens hall of fame på Norsk Radio- og Fjernsynsmuseum i Sjøbygda.

Og museumsdirektør Jan Erik Steen sier at det er på høy tid at Han Rotmo blir hyllet og synes det er litt rart at han ikke er tatt med i Rockheim.

Bakgrunnen for dette er at Jan Erik Steen gjennom museet har en 10 år lang tradisjon for å innlemme æresmedlemmer i en del av museet som kalles Trekkspillets- og gammeldansens hall of fame.

- Når Hans Rotmo startet på 70 tallet var det med bakgrunn i slåttemusikken og dette preget mye av både Heimevernslaget og andre grupper han hadde. Så at Hans Rotmo nå blir æresmedlem i Trekkspillets- og gammeldansens hall of fame synes vi er strålende. Og så synes vi fortsatt at det er litt merkelig at han ikke har havna i Rockheim, men det sitter vel noen som velger ut som ikke er så glad i han, sier museumsdirektør Jan Erik Steen.

Hør hele intervjuet med Jan Erik Steen her: