FJELLDRIV Bedriften Fjelldriv jobber året rundt med kartlegging og kunnskpsformidling omkring bærekraft til fjells. Marit Østby Nilsen og Solveig Græsli utgjør firmaet som kanskje er mest kjent for sine konkrete tiltak for bevaring av fjellreven.

VILLSPOR Aktivitetsplanen ved sommerleiren Villspor i Sylan er aldri lik fra år til år, men noen ting er konstante. Små grupper er viktig for at hver enkelt skal få en best mulig opplevelse, og den faste basen er ved Storerikvollen. Barna sover i lavvo og spiser ureist kjøtt og fisk som de tilbereder ute så langt det lar seg gjøre.

KAROLINERE I tillegg til å gi barna gode fjellopplevelser blir det rom for litt historie. Ettersom leiren befinner seg midt i området der så mange Karolinere omkom for tre hundre år siden, er det veldig naturlig å ta med noe Karoliner- relatert i opplegget. Mere vil ikke Marit Østby Nilsen røpe om innholdet i årets sommerleir.

"Mye av poenget hos oss ligger i å følge naturens puls og ta dagen som den kommer. Er morgenen grå kan vi sove og ta det med ro og heller nyte en flott og lang kveld med panoramautsikt til Sylan. Det er jo lyst nesten hele døgnet midtsommers, så det gjelder å kjenne litt på denne magien," sier Marit Østby Nilsen.