– For noen år siden hadde vi tilbud om forskjellige aktiviteter i sommerferien, men så var det litt trange budsjett og vanskelig å få det i havn, så det lå nede noen år, forteller kulturkonsulent i Holtålen kommune, Siri Hegseth.

I år fikk Holtålen kommune derimot støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet til å arrangere ferieaktiviteter.

– Så vi hadde mange aktiviteter i sommerferien, og velger nå å kjøre to aktiviteter i høstferien også, sier Hegseth.

Den ene aktiviteten er hesteridning til Hessjøen med Bekken gård på tirsdag.

– Det er en aktivitet for sjette klasse og opp til 18 år. Det har vært stor interesse for hesteridning, og vi har tilnærmet full gruppe, sier Hegseth.

Deretter er det Skaperverksted på Holtålen folkebibliotek på torsdag.

– Vitensenteret i Trondheim kommer og kjører aktiviteter for barn og unge, hvor de blant annet kan lære å lodde og programmere. Det er åpent for alle aldre, men det er anbefalt at barn under åtte år har med seg en foresatt, sier Hegseth og fortsetter:

– Dette er noe vi ikke har prøvd i Holtålen før, så jeg håper det blir stor oppslutning om det. Her er det ingen påmelding, så det er bare å komme og gå som man vil mellom klokken 10 og 15.

– Er det behov for gratis aktiviteter?

– Forskjellene er jo store, og mange har nok ikke mulighet til å ta med unger på aktiviteter som til vanlig koster ganske mye, men det er også slik at det er mange som har mange aktiviteter i hverdagen sin, sier Hegseth.

Hun forteller det var ikke så stor oppslutning om aktivitetene i sommerferien, men at flere har meldt seg på i høstferien.

– Så kanskje er det større behov nå.

Hør hele intervjuet med Siri Hegseth her: