Du ser ham ofte i media der han sloss mot vindmøller i regi av Norges Miljøvernforbund. Men når Arne Roger Hansen ikke er på jobb, så er det ikke rent sjelden at det er DumDum Boys som gjelder. Han, samboer Hilde Tangvik og kompisene Roy Valsjø og Petter Meland rigget seg til på bobilcampen ved Trondeheim Rocks allerede på tirsdag for å sikre seg en god plassering.

- Jeg er gammel pønker, vet du. Det er der aktivismen kommer fra, så selvsagt må jeg få med meg absolutt alt her.

Evig ung: Gamle rebeller ruster aldri, noe Prepple Houmb er et bevis på. Det samme kan sies om fansen! Foto: Anne Gundersen

Husokkupasjon

Det er lørdag ettermiddag i bobilen og Roy forteller om den gangen DumDum Boys het Wannskræk og hadde konsert i Folkets Hus.

– Konserten ble avbrutt fordi vi fant ut, sammen med bandet, at vi skulle okkupere det gamle mellageret! Vi dro ned alle sammen for å prøve å redde bygningen fra riving. Tomta skulle ryddes for å gjøre plass til det nye Olavskvartalet og det ville vi ikke ha noe av, ler han. Arne Roger forteller at han ikke fikk med seg Wannskrækk.

– For meg var det den engelske punken som gjaldt den gangen. Jeg husker at da jeg fikk høre Sex Pistols for første gang, da var det gjort og det var ingen vei tilbake.

Saken fortsetter etter lydklippet

Antiposør

– Vi var de ekte pønkerne. Vi drev ikke med hanekam og alt det der, vi bare hørte på musikken. Vi så ned på dem som kom litt senere og så på dem som liksompønkere, sier Arne Roger.

– Alt de ville var å pynte seg og det syntes vi ikke noe om. Han forteller at musikken kom først og aktivismen senere.

– Det hørte liksom sammen. Men første gang jeg hørte DumDum Boys, da smalt det. Dette er 12 gangen jeg ser dem live og jeg mener at de uten tvil er Norges beste liveband!

Øyokkupasjon

Petter har en annen DumDum-relatert historie.

– Vi var på festival Vindafjoren, i fossen. Og i vannet der er det ei bitte lita øy. Der sto Arne Roger og jeg og holdt fullt kjør i to timer. Vi to, gamle karene, vi var helt gåen i beina etterpå!

– DumDum Boys var foran oss og 2000 publikummere som egentlig trodde de skulle få en dansebandopplevelse var bak oss, ler Arne Roger.

– Det er utrolig hva en finner på. Det er krevende å være blodfan!

Yr.no har varslet at regnet skal avta og det er på tide å pakke sammen og rusle mot konsertområdet. For der venter heltene nok en gang på Arne Roger Hansen og gjengen.

– Vi snakkes etterpå, sier Arne Roger til Hilde og løper avgårde for å finne seg plass helt framme ved sperringene foran scenen.