Med Kari Vårhus, Åshild Leinsvang, Anders Grøtådal og Anngerd Gildseth som instruktører, var det lemsebaking med ekte takker som sto på programmet for 6. trinn denne fredagen.

– I dag lager vi lemse. Og vi skal lage flere ting senere. "Klappaskaill" og flatbrød og hyllkake og potetkake, osv, forteller Vårhus.

Hun forteller at Ålen historielag har igangsatt opplegget etter å ha fått støtte fra Landslaget for Lokalhistorie sitt prosjekt Lokalhistorie i skolesekken.

– Vi var så heldige å få prosjektpenger. Og da valgte jeg ut da jeg sendte søknaden å spesifisere at det var til takkebakst. Jeg håper vi skal få til flere dager og kanskje samle sammen litt gamle oppskrifter og historier fra Hessdalen og Ålen. Og så skal vi kanskje invitere besteforeldre og foreldre, forklarer hun.

Elevene setter tydelig pris på opplegget.

– Jeg synes det er veldig artig. Jeg har lyst til å lære meg det her og gjøre det flere ganger, sier Jens Olav Magnussen.

– Jeg synes det er veldig bra, istemmer Alde Grønli og bekrefter at også hun akter å benytte seg av takkebakst i fremtiden.

Kanskje allerede til jul.

Hør hele innslaget om takkebakst med 6. trinn ved Hov skole her: