Det var et enstemmig hovedutvalg for samfunnsutvikling som tirsdag kveld vedtok å tildele Ivar Aas Selbu kommunes kulturpris for 2018.

Her er begrunnelsen:

Han har høy utdannelse innen sang og musikk. Han er en dyktig solist som får mange oppdrag i og utenfor bygda Ivar Aas har dirigert Selbu Korensemble siden 1992, i 26 år!

Han motiverer koret til å yte sitt beste på hver eneste øving, han stiller krav og når store mål gang etter gang. Ivar og Selbu Korensemble setter stadig Selbu på kartet ved å presentere bygda og gjøre store konserter i og utenfor Selbu. Han er oppofrende og en inspirasjon for alle.

Han er dyktig og motiverende lærer i sang ved Selbu kulturskole.

Han har komponert sangen «Advent i Selbu» som har slått rot i juleforberedelsene i bygda

Han startet prosjektet «Felles barnetog» i Selbu og har fortsatt en aktiv rolle der.

Ivar er et fantastisk menneske som gir av hele seg!

Sangpedagog

Ivar Aas er utdannet sangpedagog og musikklærer fra Trøndelag Musikkonservatorium NTNU og Universitetet Dragvoll. Han jobber i dag som sangpedagog ved Selbu Kulturskole (1992 - ) og Stjørdal kulturskole (1999 - ).

Ivar jobber også som dirigent for Selbu korensemble. Han har vært korets dirigent i 26 år siden 1992. Koret har vunnet flere korkonkurranser og har i de seinere åra samarbeidet med flere kjente artister som blant andre Stephen Brandt Hansen, Sigvart Dagsland, Arve Tellefsen, Bjarne Brøndbo.

Ivar har også vært innleid som instruktør for mange kor i Trøndelag. Som sanger trives han nok best med å synge innenfor flere sjangre og har hatt roller i bla. "Sommer på Vollen" (Sommer i Tyrol), Belle Gunnes på Granby Gård og Kimen, tre utendørs Vømmølspel i Kalvåa, Elvisshow, Fredkulla (opera) og Andrew Sisters show .

Ivar ble i 2008 tildelt prisen "Selburosa" av Selbu Gammeldanslag. Prisen tildeles personer som har gjort bygdas kulturliv rikere. Som bandmusiker ble han i 1995 Norgesmester i gammeldans med gruppa Shalabais, og han har også vært medlem i The Leading Edge, Tema og Jupiter.

Ivar Aas har komponert et titalls sanger for ulike besetninger. Mest kjent er nok “Advent i Selbu”, som har slått rot i juleforberedelsene i bygda. I tillegg til dette har han arrangert rundt 90 sanger for kor.

I 2011 tok Ivar initiativ til et felles 17. mai barnetog i Selbu kommune. Tanken var å samle bygda denne dagen. Med ett felles barnetog i Selbu samles alle barna i kommunen for å gå i et stort barnetog med alle skolene og barnehagene i kommunen tilstede. Barnetoget er blitt veldig populært og et flott samlingspunkt for bygda denne dagen.

IVAR AAS Foto: Privat

Deles ut i kommunestyremøte

Kulturprisen deles som vanlig ut på slutten av det siste kommunestyremøtet før jul. I Selbu blir det mandag 10. desember.