UKM - Ung Kultur Møtes, eller Ungdommens Kulturmønstring som det het tidligere, har alltid vært svært populært blant ungdommen i Holtålen og deltagelsen i de lokale mønstringene har i mange år vært blant Trøndelags største.

Innslagene som ungdommen har bidratt med har endret seg med tiden. I starten var det så og si bare musikk, mens det de senere årene har blitt langt flere andre uttrykksformer som teater, tegning, foto og film.

Gratis

Nå ønsker Holtålen kommune i samarbeid med UKM sentralt å stimulere til enda mer satsing på dette og arrangerer et dramaprosjekt hver onsdag i september og oktober. Dette vil foregå i Hovet og instruktører er Ingunn Tronsmed og Marita Engesvold. Sistnevnte er prosjektleder og Tronsmed er regissør.

Prosjektet er, i god UKM-ånd, beregnet for barn og unge mellom 4. trinn og opp til 20 år og finansieres av UKM Norge, noe som betyr at det er gratis for alle deltakere.

Skal sette opp teaterstykke

Det står flere emner på læreplanen, som mimikk, uttale, kroppsspråk, scenografi, kulisser, kostymer og teatersminke. Den store eksamen vil være et teaterstykke som settes opp.

Kulturkonsulent Siri Hegseth sier at påmeldingsfristen egentlig har gått ut, men hun lover at alle som tar kontakt denne uka vil få være med.

Hør intervju med Siri her: