Niru Kumra har hatt matkurs på Røros også tidligere. Nå er hun tilbake, gründeren av bedriften "Masalamagic", som ble etablert for den som liker eksotiske retter, spennende smaker og ønsker den autentiske indiske smaken. Det var i 2003 at Niru Kumra startet bedriften med visjon om å gjøre indisk mat like kjent som pizza, pasta og taco i Norge.

Trylle med krydder

Masala betyr krydderblanding og magic betyr å trylle. - Vi lærer deg ‘å trylle med krydder’, enten ved å delta på kurs eller lage de lekreste indiske rettene på ditt eget kjøkken med våre kvalitetsrike produkter og krydder.

- Jeg synes det er veldig kult at det er flest påmeldte til vegetarkurset i dag, i lokalmatens mekka, sier Niru. - Forøvrig er det mulighet for å lære tikka masala, butter chicken og korma med nan og tilbehør resten av uka.

- På vegetarkurset torsdag lærer du om naturlige proteiner, ayurvediske prinsipper og de magiske indiske krydderne.

En nytelse for øye og gane

- Gjennom dette kurset vil du lære om linser og bønner og smakfulle grønnsaker. Her vil det være mulig å boltre seg med smaker i alle styrker. Og du får selvfølgelig også være med og lage nan, det populære festbrødet, raita og tilbehør, sier Niru, som også vil servere sine spesielle chutneyer og basmatiris serveres til festmåltidet.

- Til slutt får du servert et deilig måltid på ekte indisk vis hvor du lærer å spise uten kniv og gaffel. Indisk mat nytes med høyre hånd og spiseskje, forteller Niru Kumra.

STOR interesse for vegetarkurs på Røros. Foto: Niru Kumra