Eget tog for Røros

Nettstedet Skogliv.no startet digitalt 17. maitog i fjor, og det ble en suksess. I år har enda flere byer og kommuner i Norge blitt med på den digitale feiringen.

Røros er en av kommunene som nå får sitt eget tog i Minecraft-verdenen.

Slik blir du med:

Du må ha mobil, nettbrett eller PC for å bli med. Du går til flerspiller/multiplayer på Minecraft og logger inn med adressen 17mai.skogliv.no.

Dette er en Minecraft tilkoblingsadresse, ikke en internettadresse og det er åpent fra kl. 07.00 til kl 22.00.

Det går mange tog hele 17. mai. Alle tog starter fra Slottsplassen i Oslo, og går så raskt ut i løypa. Togene styres av automatiserte figurer, og flere spillere vil vise vei og sørge for at alle vet hvilke tog som skal gå når.

Hvis du støter på utfordringer, finner du svar på de fleste spørsmål på nettsiden til skogliv.

Toget for Røros kommune starter klokken 15.20.

MINECRAFT: Selv om omgivelsene ikke helt stemmer, så er det ingen tvil om at dette er Bergstadens Ziir.

Ikke hørt om Minecraft?

Minecraft er er et svenskutviklet sandkassespill for PC, mobil og spillkonsoller, som lar spilleren bygge og rive ned konstruksjoner av kuber i en 3D-verden.

Ane Linn Haagaas er kulturkonsulent i Røros kommune og er ikke særlig bevandret i Minecrafts verden, men hun har stor tro på prosjektet med digitalt 17. maitog.

– Vi i Røros kommune har komitéer som jobber for Brekken, Røros og Glåmos og som har laget et kjempefint program for nasjonaldagen. Selv om det har vært ekstraordinært også i år, så har det blitt fine program, sier hun og legger til at i og med at det ikke blir folketog på Røros, så dukket idéen om Minecraft-toget opp.

Hør intervju med Ane Linn Haagaas, der hun forteller mer om opplegget med digitalt 17. maitog, her: